افزایش تغییر کاربری در شمال
آمارهای تایید شده نشان می دهد که در استان مازندران طی سال 91 در سطح 200 هکتار تغییر کاربری غیر مجاز و 236 هکتار تغییر کاربری مجاز صورت گرفته که ب هی از این مجوزها که توسط مقامات محلی صادر شده نیز مورد تایید مقامات بالاتر قرار ندارد. بر اساس این آمار ها سال گذشته نیز ساخت و ساز در استان مازندران در سطح 197 هکتار اراضی تغییر کاربری غیر مجاز و در سطح 317 هکتار تغییر کاربری مجاز انجام شده است بر اساس این آمار مجموعا در سال 91 حدود 436 هکتار زمین در مازندران تغییر کاربری داده و در سال 92 این پدیده در 514 هکتار زمین رخ داده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران علت اصلی تغییر کاربری زمین های استان و ساخت و ساز در استان مازندران را حمایت نکردن دولت و اختصاص نیافتن رایانه مناسب به بخش کشاورزی، به صرفه نبودن بخش زراعت و باغداری و سود آوری مناسب بخش صنعت، خدمات، دلالی و واسطه گری دانست. دلاور حیدرپور می گوید :کشاورزان با فروختن زمین و یا تبدیل و تغییر کاربری آن به سود آوری بهتری می رسند و از وضعیت معیشتی بهتری برخوردار خواهند شد اما برای نسل های بعدی مشکلات عدیده ای ایجاد خواهد شد.
ابلاغ دستور العمل جدید معاون اول رئیس جمهور به 3 وزیر کابینه اما شاید فصل جدیدی در برخورد با زمین خواری و تغییر کاربری های غیر مجاز رقم بزند. استاندار گیلان این بخشنامه را موجب شتاب در برخورد با تغییر کاربری زمین های کشاورزی و پدیده زمین خواری می داند. محمد علی نجفی می گوید در اردیبهشت بخشنامه ای به فرمانداران و شهرداران گیلان ابلاغ کرده است تا هرگونه مجوز یا پروانه ساخت و تامین و واگذاری خدمات و تاسیسات زیربنایی مانند آب و برق و گاز و تلفن از سوی دستگاههای ذیربط در اراضی زراعی و باغ ها که به صورت غیر مجاز تغییر کاربری داده شده اند، ممنوع شود